Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Θα γίνει η αγαπημένη επιλογή όλης της οικογένειας

Υλικά

  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1-2 λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά είναι βρασμένα σε νερό)
Βήμα 5
Όταν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί και να ενσωματωθεί το σπανάκι καλά στο μείγμα.
Βήμα 6
Προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.

© 2022 RealOta All Rights Reserved.
We use cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.